
Boşanma Süreci
Boşanma yaşayan biri, suçluluk duygusu, korku, kaygı, depresyon ve üzüntü yaşayabilir ve bir terapistle çalışmak kişiye objektif ve rasyonel bir perspektif sağlayabilir.
Bir evliliği sona erdirmek her iki taraf için de travmatik bir olay olabilir. Boşanma, depresyon, anksiyete veya kişilik sorunları gibi bazı zihinsel sağlık sorunlarına sebep olabilir. Birçok kişi boşanmayı kişisel bir başarısızlık olarak görür. Terapist, bu duyguların üzerinden çalışarak, yeni bir bakış açısı kazanılmasına yardımcı olabilir. Boşanmış kişiler, bir ilişkiden ne istediklerini öğrenebilir ve terapi yoluyla kendi doğaları ve kişisel özellikleri hakkında daha fazla şey keşfedebilirler.
Boşanma terapisti, bir çeşit arabuluculuk yapabilir ve boşanmaya en az düşmanlık ve duygusal hasar ile atlatılmasını sağlamak için kurallar koyabilir. Terapistler ayrıca, yasal düzenlemeler, mali yükümlülükler ve ebeveynlik sorumlulukları gibi ilgili konuları ele almaya yardımcı olabilirler.
Terapi, ailesi boşanmış çocuklar için de önemlidir. Boşanma döneminde ebeveynler sıklıkla kendi hislerine gömüldükleri için, suçluluk, kayıp, acı veya terk edilmişlik duygusu yaşayan çocuklarının duygusal durumlarını görmezden gelebilirler. Çocuklar hangi ebeveynin "seçeceği" konusunda emin olamayabilir ve boşanmaya kendilerinin sebep olduğunu düşünebilirler. Ebeveynler birbirlerine agresif davrandıklarında çocuk daha korkulu hissedebilir ve anne-baba tarafından istenmeyen çocuk olduğunu düşünür. Ailenin tüm üyelerinin boşanmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan herhangi bir konuda duygularını tartışabilmeleri, değişikliklere daha iyi uyum sağlayabilmelerine yardım eder.